Stiltedagen aan Zee

image001

Stiltedagen aan zee  2024
Monasterium Het Zonnelied - Oostende

STILTE en STILTEBELEVING
Contemplatie, meditatie en de navolging van Christus

Stiltebeleving is een praktijk die in veel religies en spirituele tradities wordt beoefend. Het is een manier om de geest te kalmeren en innerlijke rust te vinden. In de christelijke traditie wordt stilte vaak geassocieerd met contemplatie, meditatie en gebed. Het kan helpen om ons te concentreren op God en ons te openen voor zijn aanwezigheid.
De navolging van Christus is een centraal thema in het christendom. Het verwijst naar het volgen van de leer en het voorbeeld van Jezus Christus. Het idee is dat we ons leven moeten richten op het navolgen van Christus, door zijn woorden en daden na te volgen. Dit kan ons helpen om dichter bij God te komen en ons te verbinden met onze medemensen.

van maandagmiddag 18 november tot en met woensdagmiddag 20 november 2024

Een individueel aansluitende extra dag is mogelijk.

MONASTERIUM ZONNELIED Mariakerkelaan 212 8400 Oostende

Alle info 059 70 37 97 en www.opencontemplatiefhuis.be


Inschrijving door overschrijving van €130 op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding: Stiltedagen aan Zee november 2024. Datum betaling is bepalend voor de deelname. Er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar.
Stiltedagen aan Zee nodigen uit om de stilte te ervaren en dichter bij  jezelf en bij God te komen. Wie verstilling zoekt aan zee doet het best buiten de drukke zomertijd.  Jaarlijks in februari, maart en november organiseert het Open Contemplatief huis, samen met de zusters Clarissen van het Monasterium Zonnelied in Oostende, Stiltedagen aan Zee. Het programma bestaat uit een afwisseling van een dagelijkse conferentie door pr. Dirk Masschelein, christelijke meditatie en deelname aan de gebedsdiensten van de zustergemeenschap. Tijdens de vrije tijd kunnen de aanwezigen werkjes doen voor de zusters, lezen, geleide stilte wandeling aan zee … .
Naar eigen keuze.

Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven:
- De Weg van de Meditatie Een ontmoeting met Christus  John Main   €10.00
- De Vreugde van het mediteren Laurence Freeman  €8.00
- De Stille Revolutie, 365 dag teksten van John Main  €20.00
Hartelijk welkom
Zr. Trees, pr. Dirk en Hubert
059 70 37 97

 

 


Stiltedagen foto