De stille revolutie

vlinderuitcocon

 

 

 


 

Vrede, verstilling en harmonie … liefdevol mens worden!

In de meditatie vinden we een harmonie en een integratie die de grondslag worden van de manier waarop we voortaan onze belangrijkste menselijke gaven gebruiken. De vrede, de verstilling en de harmonie die we in de meditatie ervaren, worden de basis van al ons handelen. Dan zijn al onze oordelen verlicht, geïnspireerd door liefde, omdat we weten dat de liefde de grondslag is van ons zijn. 

Iedereen die het mediteren volhoudt, ontdekt dat stilaan heel zijn leven wordt veranderd, hoewel er tijdens de meditatie helemaal niets schijnt te gebeuren. We moeten geduld opbrengen omdat we misschien zouden willen dat het sneller veranderd wordt.

Ons denken wordt langzamerhand  verhelderd en onze relaties worden liefdevoller. Dat komt doordat we in het meditatieproces door de liefde worden bevrijd tot  liefhebben.  De reden hiervoor is eigenlijk heel eenvoudig. Als we mediteren nemen we niet alleen afstand van de individuele handelingen van ons wezen, maar vinden we stilaan ook een heel nieuwe grond om op te staan. We ontdekken een verworteling van het zijn, niet alleen in onszelf, maar in God. We wortelen in God, die Liefde is. Dat gebeurt allemaal omdat we de moed leren opbrengen om onze aandacht van onszelf af te wenden. We leren ophouden met over onszelf na te denken, en onszelf toe te staan om te zijn. Om stil te zijn en te zwijgen is de les, en in die verstilling en stilte vinden we onszelf in God, in liefde.

John Main
De Stille Revolutie