Stiltedagen aan Zee

Pentekekening kopie

MONASTERIUM  ZONNELIED


Stiltedagen aan Zee nodigen uit om de stilte te ervaren en dichter bij  jezelf en bij God te komen.
Uitwaaien tijdens een strandwandeling, terwijl je geniet van het ruisen van de golven die tegen de golfbrekers opspatten. Voor velen is het een moment van ontspanning om na afloop ervan gelaafd en verkwikt verder te gaan. Wie verstilling zoekt aan zee doet het best buiten de drukke zomermaanden.  Jaarlijks in februari, maart en november organiseert de West-Vlaamse Gemeenschap voor Christelijke Meditatie, samen met de zusters Clarissen van het Monasterium Zonnelied in Oostende, Stiltedagen aan Zee. Het programma bestaat uit een afwisseling van een dagelijkse conferentie door pr. Dirk Masschelein, christelijke meditatie en deelname aan de gebedsdiensten van de zustergemeenschap. Tijdens de vrije tijd kunnen de aanwezigen werken in de  kloostertuin, lezen, wandelen … .   
Een deelneemster, voorjaar 2017, getuigt …
“De stille dagen aan zee waren vlug voorbij maar niet te missen. Het is goed om af en toe thuis te komen in stilte bij jezelf en bij de Heer. Hij blijft altijd aanwezig, hij zit zowat in je gebakken. Ook al maak je soms een omweg, je komt terug naar je roots, naar het geloof waarin je opgroeide.
De lezingen die via Pr Dirk van Laurence  Freeman tot ons kwamen waren een bevestiging van wat je als mens tracht te doen: ‘echt’ leven, gericht naar de ander, gericht naar God, naar Christus en zo beter zijn boodschap te leren begrijpen.
Mindfulness helpt om aandachtiger te leven. Meditatie helpt je een stap verder. Met vallen en opstaan verder gaan. Maar ik ben er zeker ook van overtuigd dat ‘her programmatie’ van ‘gelovig kerk zijn’ zeker nodig is en niet alleen voor de leek. Ik zing graag en vond het ook fijn om met de zusters de gebedstijden mee te leven alhoewel de psalmteksten inderdaad ook eerder raadsels voor me zijn. DANK aan Pr Dirk, de kloostergemeenschap maar zeker ook aan jou Hubert (die de zinvolle woorden met humor weet te combineren)!”
Lucky uit Oostende

INNERLIJKE STILTE:
AAN EMOTIES VOORBIJGAAN
In de conferenties zoeken we in het meditatie-onderricht van Thomas Keating o.c.s.o., Amerikaanse monnik en stichter van Contemplative Outreach, hoe het contemplatieve gebed de Geest toelaat ons inner-lijk te zuiveren van alles wat de eenheid met God en de verbondenheid met mensen verhindert.

Thema Stilte Dagen 2020

STILTE EN VERSTILLEN: EEN LEVENSKUNST
‘Stille meditatie is voor christenen een weg naar jezelf, naar de andere, naar God. De menselijke geest wordt zich in diepe stilte be-wust van zijn eigen bron, dit is de geest die in ons woont, de Geest van Liefde.’

van maandag 3 tot woensdag 5 februari 2020
van maandag 2 tot woensdag 4 maart 2020
van maandag 16 tot woensdag 18 november 2020

MONASTERIUM ZONNELIED
Mariakerkelaan 212 8400 Oostende
Alle info 059 70 37 97 en www.opencontemplatief.be
Inschrijving door overschrijving van € 100 voor februari/maart/december 2020 op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding: Stiltedagen aan Zee februari/maart/november 2020. Datum betaling is bepalend voor de deelname. Er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar.

Openbaar vervoer: vanaf station Oostende: bus 5 met halte op de hoek Torhouts steenweg en Elisabethlaan. Via de weg : bij het binnenrijden van Oostende neem je op het grote Kennedy-rondpunt richting Middelkerke. Na tweemaal lichten en de St Jan kerk voorbij gereden te zijn draai je aan de derde lichten de Torhouts steenweg linksaf. Vervolgens is de eerste straat rechts de Mariakerkelaan.

Verdere info:  www.opencontemplatiefhuis.be
Hubert Debeuckelaere    059 70 37 97    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Monasterium  Zonnelied   Mariakerkelaan 212,  8400 Oostende    059 70 52 94

 

Thema Stilte Dagen 2019

“Heer, wie mag toeven binnen uw tent?” Ps 15,1
WONEN IN HET HUIS VAN DE STILTE
“Een wijkplaats zoeken en vinden leidt ons van het probleem van de drukte naar een ware spiritualiteit die vrede brengt.” (Christopher JAMISON)
 

Data 2019
2 december - 4 december 2019


Stiltedagen foto