Stiltedagen aan Zee

image001

Stiltedagen aan zee  2023
in het Monasterium Het Zonnelied - Oostende


DE ZOEKTOCHT NAAR JE WARE ZZELF
Stilte beleving en navolging van Christus


van maandagmiddag 6 februari tot en met woensdag 8 februari 2023
van maandagmiddag 6 maart tot en met woensdag 8 maart 2023
van maandagmiddag 6 november tot en met woensdag 8 november 2023


 
“Wij leven in een tijd waarin de mens de aansporing om te leven naar Gods wil in vele gevallen niet meer ervaart als iets dat hem van buitenaf is opgelegd, maar als een beloftevolle opdracht die in hemzelf tot leven is gekomen en van binnenuit om vervulling vraagt.”(K. von Dürckheim)

Een individueel aansluitende extra dag is mogelijk voor elke periode.

 

MONASTERIUM ZONNELIED


Mariakerkelaan 212 8400 Oostende

Alle info 059 70 37 97 en www.opencontemplatiefhuis.be
Inschrijving door overschrijving van € 120 op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding: Stiltedagen aan Zee + gekozen maand. Datum betaling is bepalend voor de deelname. Er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar.
Stiltedagen aan Zee nodigen uit om de stilte te ervaren en dichter bij  jezelf en bij God te komen. Wie verstilling zoekt aan zee doet het best buiten de drukke zomermaanden.  Jaarlijks in februari, maart en november organiseert het Open Contemplatief huis Vlaamse, samen met de zusters Clarissen van het Monasterium Zonnelied in Oostende, Stiltedagen aan Zee. Het programma bestaat uit een afwisseling van een dagelijkse conferentie door pr. Dirk Masschelein, christelijke meditatie en deelname aan de gebedsdiensten van de zustergemeenschap. Tijdens de vrije tijd kunnen de aanwezigen werken in de  kloostertuin, lezen, wandelen aan zee … .
Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven:
- De Weg van de Meditatie Een ontmoeting met Christus John Main      €12.00
- De Vreugde van het mediteren                           Laurence Freeman   €9.00
- Open geest Open    Thomas Keating (Basis boek meditatief gebed)     €10.00
- Leven uit liefde                               Thomas Keating                         €15.00

Verdere info, ook over bestelling en levering der boeken zonder portkosten
Hubert Debeuckelaere

Openbaar vervoer: vanaf station Oostende: bus 5 met halte op de hoek Torhouts steenweg en Elisabethlaan. Via de weg : bij het binnenrijden van Oostende neem je op het grote Kennedy-rondpunt richting Middelkerke. Na tweemaal lichten en de St Jan kerk voorbij gereden te zijn draai je aan de derde lichten de Torhouts steenweg linksaf. Vervolgens is de eerste straat rechts de Mariakerkelaan. 

 


Stiltedagen foto