De stille revolutie

vlinderuitcocon

 

 

 


    

In harmonie komen met God… een nederige pelgrimstocht!

    Een van de dingen die we goed moeten begrijpen is dat de meditatie, als zoektocht naar wijsheid en liefde, moet gebeuren op een heel gewone en natuurlijke manier. De meditatie moet een plaats hebben in de doodgewone  samenhang van alledag. We moeten heel het leven leren zien als doortrokken van het goddelijke en in harmonie ermee. En we moeten inzien dat het onze bestemming is om binnen te gaan in die goddelijke harmonie, en in harmonie te komen met God. Het is geen kwestie van een stukje spiritualiteit in ons leven te stoppen.

De spirituele zoektocht, de onophoudelijke spirituele uitnodiging is erop gericht om ons leven en onszelf voortdurend gericht te houden op de uiteindelijke waarheid en goedheid. Niet om er zelf belang of voordeel bij te hebben, maar op een heel simpele en kinderlijke manier. Door roerloos te blijven, aandachtig te zijn en attent te worden voor degene die ons liefheeft.
         
    Om opgewassen te zijn tegen de grote opdrachten van het leven moeten we trouw leren zijn in nederige karweitjes. Mediteren is een heel eenvoudige en nederige pelgrimstocht, die er ons op voorbereidt om ons leven te richten op het goddelijke middelpunt. Ons leven wordt gevoed met het spirituele sap, de energie die oprijst uit de wortel van alle zijn. We worden allemaal uitgenodigd om te ontdekken wie we zijn en wat onze bestemming is, en daarbij de beperkingen te overstijgen van ons afgescheiden zelf, om verenigd te worden met de Ene die alles is in allen. Door onszelf te overstijgen vinden we onszelf. Samen met ons grenzeloos vermogen om ons te ontplooien, tot vrijheid en liefde.

John Main osb