De stille revolutie

vlinderuitcocon

 

 

 

 

We moeten leren eenvoudig te worden …

De trouw aan onze dagelijkse meditatie leert ons hoe we onze hoop op God kunnen stellen en bij Hem aanwezig kunnen zijn in het zich verdiepende geduld van echte aanwezigheid en aandacht. Ik beveel je aan om met groeiende trouw en helderheid van bewustzijn alle irrelevante vragen naast je neer te leggen zoals: “Vind ik dit fijn, wat levert me dit op, wordt ik wijzer of heiliger?”.


We weten dat er een hele pelgrimstocht wacht: de reis weg van het zelf, naar het mysterie van God. Het is een verbazingwekkende  genade dat ieder van ons dat kan weten, en het inderdaad weet, of het ten minste vermoedt. Dit weten is eigenlijk alles weten, want we hoeven allen maar te beginnen en vol te houden. Op de pelgrimstocht zijn is alles.
We moeten leren eenvoudig te worden, één, heel. We moeten leren vrede te worden, zodat we onszelf kunnen worden. In de meditatie leren we te zijn en zo leren we met een onwrikbare zekerheid dat God is. Wanneer je mediteert, zit dan rechtop, sluit je ogen en zeg je woord zonder gedachten, zonder zelfbewustzijn, zonder haast, heel eenvoudig als een kind, tot het eind van de meditatie.