Stille Abdijdagen Chimay

04-LOGO OCH defimage001   

STILLE ANDIJDAGEN NOTRE DAME DE SCOURMONT (CHIMAY) 2023

van maandag 16 tot en met donderdag 19 oktober 2023


Thema van de lezingen:

EEN NIEUW MENS WORDEN EN ZIJN
“Het christendom is meer dan een ethisch systeem en het is ook duidelijk dat in het Nieuwe Testament en bij de kerkvaders Christus als veel meer beschouwd wordt dan als een “profeet” of een groot leraar. (…) Jezus onderwijst niet alleen het christelijke leven, Hij schept het in ons innerlijk door de werking van zijn Geest. Ons leven in Hem is geen kwestie van louter ethische welwillendheid. Het is niet louter morele perfectie. Het is een compleet nieuwe geestelijke werkelijkheid, een innerlijke transformatie.” (Thomas MERTON)
De titel spreekt voor zichzelf. Wie de abdij reeds kent met de schitterende natuur, in herfstkleur, er rond verlangt nu reeds naar de plaats en de stille abdijdagen. We willen vooral ook nieuwe mensen de kans geven om te delen in deze schitterende ervaring van stilte, meditatie en voedend onderricht in een eeuwenoude en oerdegelijke monastieke traditie van verdieping en bezinning.

Wie met de wagen gaat en mensen kan meenemen graag een seintje.
Alle kamers zijn nu ingericht met sanitair. Er zijn 10 tweepersoonskamers en de rest éénpersoonskamers. Ten gevolge van de modernisering zijn er in plaats van 60 plaatsen maar 48 beschikbaar.
Kostprijs verblijf: €155 (€155 + €25= €180)  voor wie met een wagen als passagier mee rijdt)
Voorschot bij een vroegtijdige inschrijving: €50.

Overschrijving op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding: Stille Abdijdagen Chimay 2023.
Datum betaling is bepalend voor de deelname.  Gezien grote belangstelling wordt voor wie niet meer kan deelnemen een wachtlijst opgesteld.

Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven met gunstprijs voor de deelnemers:
1. De Vreugde van het mediteren    Laurence Freeman    €10
2. Open geest open hart    Thomas Keating (Basis boek meditatief gebed) €10
3. Leven uit liefde    Thomas Keating    €12
4. Van Woord naar Stilte    John Main    €10
5. De Stille revolutie    met een dag tekst van John Main voor iedere dag    €24
Verdere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; 059 70 37 97

Hartelijk welkom, ook bijzonder voor nieuwe mensen.
Zr. Trees, pr. Dirk en Hubert www.opencontemplatiefhuis.be