Stille Abdijdagen in Orval

orval

 

04-LOGO OCH def

 

 

 
ABBAYE NOTRE DAME D'ORVAL

 

Stille Abdijdagen van maandag 22 mei tot donderdag 25 mei 2023

 Thema: De God van Jezus: niet door mensen bedacht.

“Jezus vinden we ook nu nog aanstootgevend. Zijn kenosis – zijn ontlediging – blijft ons denken over de Allerhoogste op zijn kop zetten. Het choqueert ons dat de Eeuwige onze beperkingen omhelst, dat het Woord de stilte verbreekt, dat de Geest mens wordt. Deze reactie is menselijk, al te menselijk! Als wij zelf een God zouden moeten bedenken, zouden we Hem niet in zo’n benarde positie brengen. Hem niet zo menselijk maken.” (Robert CHEAIB, Een menselijke God)Abdijen zijn vanouds plaatsen waar men de stilte kan vinden. Ook in de natuur die – in veel gevallen dankzij de abdijen – er te bewonderen is. We maken ons los van de sociale media om de stilte in ons en rond ons te bewaren. Daarbij gedragen worden door een gastvrije en biddende gemeenschap maakt deze ervaring tot een her- scheppend gebeuren.
Onze Stille Abdijdagen bevatten volgende elementen die tot dat gebeuren bijdragen: twee gezamenlijke meditatiemomenten per dag, twee conferenties per dag, gezamenlijke maaltijden in stilte, gebedstijden met de monnikengemeenschap, kans tot individuele natuurwandeling of natuurwandeling in groep, individuele stille tijd.

Info om in te schrijven:

De abdij van Orval ligt in het zuiden van België, in de Gaume, op korte afstand van de Franse en de Luxemburgse grens. Ze is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.
Info openbaar vervoer: trein tot Florenville, bus Florenville Villers devant Orval
Wie met de wagen reist en mensen kan meenemen: graag een seintje. (Deelname in de benzinekosten van inzittenden: €25 pp.)

Er zijn kamers met of zonder ingebouwd sanitair (beperkt aantal) voor 1 persoon of voor 2 personen. Voor mei 2023 kan een voorschot van €50.00 betaald worden om een plaats te reserveren.
- Wie een kamer zonder ingebouwd sanitair kiest schrijft € 165 pp. over. Wie met een wagen meereist: €165  +€25 = €190 pp. (voor wie  op zondagnamiddag reeds wenst aan te komen is er een toeslag van €50.)
- Wie een kamer met ingebouwd sanitair kiest schrijft €185 pp. over.
Wie met een wagen meereist: €185 + €25 = €210 pp. (voor wie op zondagnamiddag reeds wenst toe te komen is er een toeslag van €60.)
- Huur van lakens €8.00
De inschrijving is definitief door overschrijving op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding  “Stille Abdijdagen Orval mei 2023”.
Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. De datum van betaling is bepalend voor de deelname.

Info en inschrijving: 059 70 37 97 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.opencontemplatiefhuis.be

Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven:
- De Vreugde van het mediteren  Laurence Freeman    €9.00
- Open geest Open hart    Thomas Keating    €10.00 Basiswerk meditatief gebed
- 366 dagen mediteren met John Main    €24.00

Deze boeken zijn belangrijke basiswerken over het contemplatief gebed en christelijke meditatie.


Abbaye Notre Dame d’Orval
Orval, n°1,
B-6823 Villers-devant-Orval
061 31 10 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.orval.be