Dagoverweging 23.02.2018

Dagoverweging vrijdag 23 februari,

Lijden  en verdrukking stellen ons open voor de ervaring van bevrijding. (Michael Casey)

Thérèse spreekt

 

therese

 

17 april 2017 Ontmoetingsdag voor alle mediterenden

uitnodiging 17 april 2017 deftweede uitnodiging 1TERUG HOMEPAGE

Godzoekers

dag hammer

 

Stiltedag 1 mei 2017

 

Thema:
“Thuiskomen bij jezelf, de ander en bij God!”
Foto Arme Klaren

Vele mensen in en van deze tijd zijn op zoek naar verstilling, stilte, tijd om thuis te komen bij zichzelf, de ander en in de ervaring van de inwonende God. Ze ontdekken de rijkdom van de christelijke traditie en daarbinnen de kern van alle gebed … de christelijke meditatie.

Deze weg is niet voorbehouden aan een klein groepje bevoorrechten. Het is een pad waarop iedereen uitgenodigd wordt. Voor ieder die kiest tijd vrij te maken om stilte te beleven en deze in het dagelijks leven willen inbouwen.

Een aanzet hiertoe wordt gegeven op  maandag 1 mei 2017 in de lokalen van de Bremstruik, Arme Klarenstraat 36 te Roeselare. Hier woonden vroeger zusters Clarissen, ook arme klaren genaamd. Vele decennia, tot in 2013, beleefden ze er hun contemplatieve roeping in gebed en het goede doen. De mooie brandglasramen verwijzen tot op vandaag nog steeds naar hun leven, inspiratie en gebed.De stilte dag is een aanzet om de weg van de stilte te verkennen, te proeven doorheen een initiatie in de praktijk  van de christelijke meditatie, meditatie in groep, een stiltewandeling, de maaltijd in stilte en persoonlijke stille tijd.  Een dag niet enkel om iets te ‘doen’, het is vooral een tijd van in volheid en met aandacht aanwezig ‘zijn’.   

De ‘eeuwenoude schat’ van de eenvoud en de eenheid willen  we met jullie delen. Jezus zegt: ‘dat we dit eerst in ons leven elke dag dienen te zoeken, en dat al de rest ons erbij zal gegeven worden’. Om te kunnen ontvangen moeten we ons geest en ons hart openstellen, ontvankelijk worden. Dan zullen we de goddelijke liefde in ons kunnen voelen stromen.

Liefde uit de BRON van Gods onvoorwaardelijke liefde voor elk van ons. We mogen ons bemind en aanvaard weten.

Info/Inschrijven: 0491/92.36.49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Je bent definitief ingeschreven na overschrijving van 10 € (dranken maaltijd niet inbegrepen)  op rek.nr. BE52 7755 7821 5809  met vermelding  ‘Stilte dag Roeselare 1/5/17’ (voor 24 april 2017!)

Filip Veranneman groepsbegeleider christelijke meditatie Roeselare

Hubert Debeuckelaere, coördinator gemeenschap christelijke meditatie West-Vlaanderen.

 

TERUG HOMEPAGE