Een ervaring

Chimay okt 15 klein

Getuigenis Stille Abdijdagen Chimay 2018,

‘Onechte ik’ versus ‘Echte ik’.
Na het uitpakken heb ik nog eens de tekst en de eigen nota's  van de zeven conferenties gelezen. De inhoud, de opbouw, de uitleg en de commentaar van pr. Dirk blijven verbazen door de diepe betekenis van tekst en woord. 

De moeilijke weg van de transformatie van het "onechte ik" naar het "echte ik", als bevrijding is confronterend omdat hij herkenbaar en eigenlijk is en kan in een persoonlijke bedding gelegd worden. Het is een weg van voortdurende bekering waarbij stilte voor hart en geest ontwapenend is. Stilte, die wij zoekend en lerend beleven om open en klaar te zijn voor de Geest, die ons de weg toont en begeleidt naar het "echte ik".
De  abdij is een pleisterplaats  voor rust, bezinning, reflectie en stilte op deze weg. Contemplatief gebed en een contemplatieve levenswijze geven de zekere richting aan. Meditatie lost de ruis , hinderend en verstorend voor innerlijke bekering op. Deze  elementen heb ik mogen leren kennen en ervaren tijdens de "Stille Abdijdagen " te Chimay.
Bedankt! Wij zien mekaar in Oostende begin december terug tijdens mijn deelname aan de Stilte dagen aan Zee in het Monasterium Zonnelied.
Guy uit Zottegem