Stille Abdijdagen oktober in Orval ipv Chimay

04-LOGO OCH def

0079

Stille Abdijdagen Orval Oktober 2022 

Abdijdagen in Chimay zijn wegens werken in 2022 verplaatst naar de abdij van Orval

Van maandag 17 tot en met donderdag 20 oktober 2022

Thema van de conferenties:  God is niet gemakkelijk verkrijgbaar
“De allerlaatste zin die Thomas Merton uitsprak luidde: ‘Wat men vandaag van ons wil, is niet zozeer spreken over Christus, maar hem in ons laten leven, zodat mensen hem kunnen vinden door te voelen dat hij in ons leeft.’ Laten we daarom verder vragen hoe we in onszelf op een overtuigende manier diegene kunnen laten leven die Zacheüs (en ook Merton en de auteur van dit boek, en vele anderen) bij zijn naam kon roepen en die van iemand op afstand een naaste wist te maken” (Tomá? HALÍK, Geduld met God. Twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven)

Abdijen zijn vanouds plaatsen waar men de stilte kan vinden. Ook in de natuur die – in veel gevallen dankzij de abdijen – er te bewonderen is. Daarbij gedragen worden door een gastvrije en biddende gemeenschap maakt deze ervaring tot een her-scheppend gebeuren.
Onze Stille Abdijdagen bevatten volgende elementen die tot dat gebeuren bijdragen: twee gezamenlijke meditatiemomenten per dag, twee conferenties per dag, gezamenlijke maaltijden in stilte, gebedstijden met de monnikengemeenschap, kans tot individuele natuurwandeling of natuurwandeling in groep, individuele stille tijd.


Info om in te schrijven:
De abdij van Orval ligt in het zuiden van België, in de Gaume, op korte afstand van de Franse en de Luxemburgse grens.  Ze is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.
Info openbaar vervoer: trein tot Florenville, bus Florenville Villers devant Orval
Wie met de wagen reist en mensen kan meenemen: graag een seintje. (Deelname in de benzinekosten van inzittenden: €20 pp.)
Er zijn kamers met of zonder ingebouwd sanitair voor 1 persoon of voor 2 personen.
- Wie een kamer zonder ingebouwd sanitair kiest schrijft € 150 pp. over. Wie met een wagen meereist: €150  +€20 = €170 pp. (voor wie  op zondagnamiddag reeds wenst aan te komen is er een toeslag van €45.)

- Wie een kamer met ingebouwd sanitair kiest schrijft €170 pp. over.
- Wie met een wagen meereist: €170 + €20 = €190 pp. (voor wie op zondagnamiddag reeds wenst toe te komen is er een toeslag van €55.)

De inschrijving is definitief door overschrijving op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding “Stille Abdijdagen Orval mei 2022” of “Stille Abdijdagen Orval oktober 2022”.
Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. De datum van betaling is bepalend voor de deelname. Gezien de grote belangstelling wordt een wachtlijst opgesteld voor wie niet meer kan deelnemen in mei of oktober 2022.
Info en inschrijving:  059 70 37 97  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.opencontemplatiefhuis.be

Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven:
- De Vreugde van het mediteren   Laurence Freeman  €9.00
- Open geest Open hart                Thomas Keating     €10.00
- Leven uit liefde                          Thomas Keating     €14.00
Deze boeken zijn belangrijke basiswerken over het contemplatief gebed en meditatie.