Stille Abdijdagen in Orval

orval

 

04-LOGO OCH def

 

 

 
NOTRE DAME D'ORVAL

van maandag 16  mei tot donderdag 19 mei 2022

Thema: Navolging: De herschepping van ons bestaan.

 

“Zo schept de oproep tot navolging dadelijk een nieuwe situatie. In de oude situatie blijven en toch navolgen sluiten elkaar uit. Dat was meteen al duidelijk zichtbaar. De tollenaar moest het tolhuis, Petrus de netten verlaten om achter Jezus te gaan. Het had volgens onze begrippen ook toen reeds heel anders kunnen zijn. Jezus had de tollenaar een nieuwe Godskennis kunnen geven en hem in zijn oude toestand kunnen laten. Omdat Jezus echter de Christus is, moest het van meet af aan duidelijk worden, dat zijn woord geen leer, maar een herschepping van het bestaan is.” (Dietrich BONHOEFFER, Navolging)

Abdijen zijn vanouds plaatsen waar men de stilte kan vinden. Ook in de natuur die – in veel gevallen dankzij de abdijen – er rond te bewonderen is. En daarbij gedragen worden door een gastvrije en biddende gemeenschap maakt deze ervaring tot een her-scheppend gebeuren. Onze Stille Abdijdagen bevatten volgende elementen die daartoe bijdragen: twee gezamenlijke meditatiemomenten per dag, twee conferenties per dag, gezamenlijke maaltijden in stilte, gebedstijden met de monnikengemeenschap, kans tot individuele natuurwandeling of natuurwandeling in groep, individuele stille tijd.

De abdij ligt in het zuiden van België, op korte afstand van de Franse en de Luxemburgse grens. Te bereiken met openbaar vervoer of per wagen met mogelijkheid om mee te rijden.


Wie met de wagen gaat en mensen kan meenemen graag een seintje.
Deelname in de benzinekosten van inzittenden: € 20,00 pp.
Wie een gewone kamer kiest (€ 150 en met een wagen meereist schrijft €150  +€20 = € 170 over. Wie een kamer met sanitair (€170) kiest en met een wagen meerijdt : € 170+€20 = € 190

Inschrijving door overschrijving op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555
van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding:
Stille Abdijdagen Orval 2021
Datum betaling is bepalend voor de deelname.  Er zijn maximaal 58 plaatsen beschikbaar.
Gezien grote belangstelling wordt voor wie niet meer kan deelnemen een wachtlijst opgesteld.

Aanbevolen lectuur om toe te leven naar deze Stille Abdijdagen :

De Weg van de Meditatie Ontmoeting met Christus J Main osb €9.00 + verzendingskosten.

Alle info: Hubert Debeuckelaere   059 703797  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Abbaye Notre Dame d’Orval
Orval, n°1,
B-6823 Villers-devant-Orval
061 31 10 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.orval.be