Stille Abdijdagen in Orval

orval

 

04-LOGO OCH def

 

 

 
NOTRE DAME D'ORVAL

van maandag 16  mei tot donderdag 19 mei 2022

Thema: Navolging: De herschepping van ons bestaan.

 

“Zo schept de oproep tot navolging dadelijk een nieuwe situatie. In de oude situatie blijven en toch navolgen sluiten elkaar uit. Dat was meteen al duidelijk zichtbaar. De tollenaar moest het tolhuis, Petrus de netten verlaten om achter Jezus te gaan. Het had volgens onze begrippen ook toen reeds heel anders kunnen zijn. Jezus had de tollenaar een nieuwe Godskennis kunnen geven en hem in zijn oude toestand kunnen laten. Omdat Jezus echter de Christus is, moest het van meet af aan duidelijk worden, dat zijn woord geen leer, maar een herschepping van het bestaan is.” (Dietrich BONHOEFFER, Navolging)

Abdijen zijn vanouds plaatsen waar men de stilte kan vinden. Ook in de natuur die – in veel gevallen dankzij de abdijen – er rond te bewonderen is. En daarbij gedragen worden door een gastvrije en biddende gemeenschap maakt deze ervaring tot een her-scheppend gebeuren. Onze Stille Abdijdagen bevatten volgende elementen die daartoe bijdragen: twee gezamenlijke meditatiemomenten per dag, twee conferenties per dag, gezamenlijke maaltijden in stilte, gebedstijden met de monnikengemeenschap, kans tot individuele natuurwandeling of natuurwandeling in groep, individuele stille tijd.

Info om in te schrijven:


De abdij van Orval ligt in het zuiden van België, in de Gaume, op korte afstand van de Franse en de Luxemburgse grens.  Ze is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.
Info openbaar vervoer: trein tot Florenville, bus Florenville Villers devant Orval
Wie met de wagen reist en mensen kan meenemen: graag een seintje. (Deelname in de benzinekosten van inzittenden: €20 pp.)
Er zijn kamers met of zonder ingebouwd sanitair voor 1 persoon of voor 2 personen.
- Wie een kamer zonder ingebouwd sanitair kiest schrijft € 150 pp. over. Wie met een wagen meereist: €150  +€20 = €170 pp. (voor wie  op zondagnamiddag reeds wenst aan te komen is er een toeslag van €45.)

- Wie een kamer met ingebouwd sanitair kiest schrijft €170 pp. over.
 - Wie met een wagen meereist: €170 + €20 = €190 pp. (voor wie op zondagnamiddag reeds wenst toe te komen is er een toeslag van €55.)

De inschrijving is definitief door overschrijving op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding “Stille Abdijdagen Orval mei 2022” of “Stille Abdijdagen Orval oktober 2022”.
Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. De datum van betaling is bepalend voor de deelname. Gezien de grote belangstelling wordt een wachtlijst opgesteld voor wie niet meer kan deelnemen in mei of oktober 2022.
Info en inschrijving:  059 70 37 97  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.opencontemplatiefhuis.be

Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven:
- De Vreugde van het mediteren   Laurence Freeman     €9.00
- Open geest Open hart               Thomas Keating        €10.00
- Leven uit liefde                         Thomas Keating.       €14.00
Deze boeken zijn belangrijke basiswerken over het contemplatief gebed en meditatie.


Abbaye Notre Dame d’Orval
Orval, n°1,
B-6823 Villers-devant-Orval
061 31 10 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.orval.be