De stille revolutie

vlinderuitcocon

 

 

 

 

EENWORDING MET CHRISTUS,  de weg van de christelijke meditatie!

    Onze mantra zeggen, is ons antwoord op de oproep van Jezus om helemaal tot zijn beschikking te zijn, om Hem onze onverdeelde aandacht te schenken en ons onverdeelde hart en om in onverdeeld bewustzijn te leven, dat wil zeggen: één te zijn met hem.
Paulus is een van de wijze leraren van de contemplatieve traditie. In zijn brief aan de Galaten betoogt hij dat we als christenen geroepen zijn tot de glorierijke vrijheid van de kinderen van God. Hij vraagt hoe wij tot die vrijheid komen en hoe haar te verwerkelijken?  Hij antwoordt: ‘door het geloof dat werkzaam is door de liefde’ (Gal 5,6).

En de weg naar dat door de liefde werkzame geloof is eenwording met Jezus Christus. Daar gaat het over in christelijke meditatie. Jezus woont in ons hart in volmaakte eenvoud. Christelijke meditatie is gewoonweg toestaan dat Zijn aanwezigheid de hoogste werkelijkheid wordt in ons bewustzijn. Daartoe moeten we stil en roerloos leren worden en aandachtig voor die aanwezigheid in ons hart. Het middel om die aandacht te bekomen, is het zeggen van de mantra. We moeten de mantra onophoudelijk zeggen van het begin tot het einde van de meditatietijd.
John Main