De stille revolutie

vlinderuitcocon

 

 

 

 
   Alle bgrenzingen overstijgen

  Uit de woorden en de daden van Jezus weten we dat God helemaal naar ons toegewend is in Jezus en in onze meditatie. En als we de meditatie werkelijk ernstig nemen en er de fundamentele as van ons leven van maken, keren we ons in Jezus geheel tot God. Dat is precies meditatie: ons leven omdraaien zodat het helemaal gericht staat op het bewustzijn van Jezus. Dat is het eeuwige leven ingaan. Het verbazingwekkende van het evangelie is dat het onze bestemming is om hierin vandaag binnen te gaan, als we maar willen luisteren, als we ons maar willen omkeren, als we de woorden van Jezus maar ernstig willen nemen. Dan begrijpen we onze wonderlijke bestemming.

Zijn bewustzijn binnen gaan, daar helemaal voor open staan is alle begrenzingen overstijgen, alle begrenzingen die ons zijn opgelegd door onze gedachtepatronen, onze culturele patronen en onze vatbaarheid voor illusie en fantasie. Open gaan staan voor zijn bewustzijn is dat alles voorbij reizen en het mysterie van zijn grenzeloze leven ingaan.

    We moeten begrijpen dat ieder van ons niet alleen hiertoe geroepen is, maar bovendien het vermogen bezit om de begrenzingen te overstijgen die we onszelf opleggen door ons egoïsme en door onze illusies en verlangens. Het eeuwige leven binnengaan door ons menselijk bewustzijn te openen voor dat van Jezus betekent nu, in dit leven, het grenzeloze leven binnengaan, grenzeloze vrede en grenzeloze vreugde, een vrede die alle begrip ver te boven gaat.

John Main